Om projektet

Københavnertunnelprojektet er et detaljeret forslag, som beskriver en havnetunnel anlagt i en sænketunnel fra Nordhavn og videre under bunden af havneløbet i Københavns Havn til Sydmotorvejen og motorvejen til Sverige. På hele tunnelstrækningen er der lagt op til 5 til- og frakørsler til og fra Københavns indre by og Amager.

Ved at etablere en tunnel i havneløbet belastes byens borgere og erhvervsliv minimalt af de trafik-, forurenings- og støjgener, der normalt opstår i store trafikale projekters anlægsperiode.

En af Københavns Kommunes indvendinger mod Københavnertunnelprojektet er, at der ikke kan bades i havnen, så længe anlægsarbejdet står på, hvor opgravet materiale pumpes op på pramme, der skal sejle det bort.

Amager Erhvervsråd mener dog, at projektet i havneløbet kan gennemføres uden at forurene havnebassinet. Problemet kan løses teknisk, hvilket er bekræftet via en uvildig analyse og vurdering foretaget af konsulentfirmaet Orbicon.

Linjeføringen i havneløbet åbner endvidere mulighed for to borede tilslutningstunneler til Hillerødmotorvejen og Holbækmotorvejen samt et Park and Ride parkeringsanlæg under vandet tæt ved Hovedbanegården til 6.000 personbiler og en busterminal til 500 busser.

Læs mere om forhistorien her

Amager Erhvervsråd - Hveensvej 5, DK 2300 København S​

​Telefon: 32 50 44 01     

​Vi er blevet vurderet 5,0 ud af 5 stjerner baseret på mere end 2 anmeldelser på Facebook