Gang i udviklingen med Amager Erhvervsråd​

Amager Erhvervsråd blev stiftet i 1984 af nogle fremsynede erhvervsfolk på Amager.

Det skete for at modvirke mange års tilbagegang for Amagers erhvervsvirksomheder og de daværende politikeres manglende interesse for øen Amager.

Der var i Amager Erhvervsråd enighed om, at skulle vi på Amager have mulighed for at skabe den erhvervsmæssige vækst og udvikling, som er en nødvendighed for, at vi kan skabe et samfund i fremdrift, så måtte der gøres en lokal indsats.

Vi måtte have de lokale politikere i øens tre kommuner - København, Tårnby og Dragør - til at høre på os. Og vi måtte gøre op med det dårlige image, som Amager havde på det tidspunkt.

Amagers image havde i alt for i mange år været præget af, at det var ’lorteøen’, hvor det ikke var særligt eftertragtet at bo. Amager var også præget af mange miljøbelastende virksomheder, som B&W’s skibsværft, farve- og lakfabrikken i Holmbladsgade, glasuldsfabrikken, glasværket og syrefabrikken på Amager Strandvej.

Amager havde senere været gennem en udvikling, hvor en del af de store virksomheder lukkede eller flyttede. Med dem forsvandt også en lang række af de mindre virksomheder, som levede af at levere til de store.

Der forsvandt mange arbejdspladser og mange af de små detailhandlende blev på grund af faldende omsætning også nødt til at lukke, og den nordlige tæt befolkede del af Amager blev et område, som var karakteriseret ved stor arbejdsløshed og nedslidte boligområder og mange gamle, forladte, miserable industribygninger - en helt uacceptabel situation i et område så tæt på Københavns Centrum.​

​Derfor gik Amager Erhvervsråd sammen med andre organisationer, uddannelsesinstitutioner og lokalpolitikere i gang med at arbejde for, at Amager igen skulle blive et område med liv og virkelyst.

Og det blev det. For særligt siden årtusindskiftet er det igen er gået fremad på Amager - væksten og den positive udvikling er tilbage.

Strandpark, metro, Ørestad, Holmen og de kreative uddannelser, byudvikling på Islands Brygge, udviklingen i lufthavnen, Naturpark, Royal Arena, Blå Planet, nye boliger og virksomheder, infrastruktur med strandvej, jernbane, motorvej, Øresundsbro mv. og snart også skibakke og modernisering af Amagerbrogade – de er alle væsentlige elementer i det afgørende løft, som Amager har opnået.

Uddrag af historien:

Se tidligere numre af Amager Erhvervsråds Medlemsorientering her

Amager Erhvervsråd - Hveensvej 5, DK 2300 København S​

​Telefon: 32 50 44 01     

​Vi er blevet vurderet 5,0 ud af 5 stjerner baseret på mere end 2 anmeldelser på Facebook